25 d’abril de 2012

Carta a la Consellera d'Ensenyament: CCOO I LA RESTA DE SINDICATS DE L’ENSENYAMENT DEMANEN A LA CONSELLERA RIGAU QUE NO APLIQUI CAP DE LES MESURES APROVADES PEL MINISTERI D’EDUCACIÓ

Amb una carta alerten que les noves retallades serien un atemptat contra l’ensenyament públic


CCOO I LA RESTA DE SINDICATS DE L’ENSENYAMENT DEMANEN A LA CONSELLERA RIGAU QUE NO APLIQUI CAP DE LES MESURES APROVADES PEL MINISTERI D’EDUCACIÓCCOO i la resta de sindicats de l’ensenyament públic han adreçat una carta a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, on alerten que l’aplicació de les noves mesures aprovades pel Ministeri d’Educació significaria un atemptat contra l’ensenyament públic que no ens podem permetre. En aquest sentit, a la carta es demana a la consellera que no apliqui cap d’aquestes mesures que vindrien a agreujar el nostre malmès sistema educatiu. Us adjuntem la carta:

A l’atenció de la Sra. IRENE RIGAU
Consellera d’Ensenyament
GENERALITAT DE CATALUNYASra. Consellera,

Milers de persones, professorat, pares i mares, alumnat i ciutadania en general, s’han vingut manifestant al llarg dels últims temps en contra de les retallades que està patint l’ensenyament públic de Catalunya, retallades que posen en perill la qualitat dels nostres centres educatius, empitjoren les condicions de treball dels/les docents i dificulten la possibilitat d’atendre l’alumnat amb més dificultats.

La publicació del Reial Decret 14/2012 del Ministeri d’Educació, amb la proposta de noves retallades, agreuja encara més la situació. L’aplicació d’aquestes mesures, a més de les ja aplicades pel Departament que vostè dirigeix, implicaria un atemptat a l’ensenyament públic d’aquest país que no ens podem permetre. Aquestes mesures empitjorarien encara més les condicions del professorat impedint poder realitzar la seva tasca educativa en condicions, deixaria a una part del professorat interí i substitut a l’atur, i degradaria l’ensenyament públic de Catalunya.

Tot plegat augmentaria el gran malestar ja existent en els centres educatius i en la població en general que veu perillar un bé comú com és l’ensenyament públic i situaria aquest en una situació de conflicte permanent de difícil resolució.

Per tant, les organitzacions sotasignants li exigim que no apliqui cap ni una de les noves mesures que s’estan proposant des del Ministeri d’Educació i es redueixin progressivament les que ja ha està aplicant el seu Departament.

Molt atentament,

CCOO, USTEC·STEs, ASPEPC-SPS, UGT, CGT