16 d’abril de 2012

Les noves retallades anunciades posen en perill TOTS els llocs de treball del professorat interí

El ministeri d'Educació dóna via lliure per ampliar un 20% els alumnes per classe


La comunitat educativa catalana es mobilitzarà aquest dissabte en contra de les retallades a l'escola
ARA: Rigau alerta que tres de les mesures de Wert afecten les competències de la Generalitat

http://www.ara.cat/societat/EDUCACIO-RETALLADES-CRISI_0_683331771.html 

El País: El ministro de Educación anuncia un 20% más de alumnos por aulaEl Periódico: Educación propone aumentar un 20% la ratio de alumnos por aula para ahorrar costes


http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/gobierno-autonomias-debaten-como-recortar-3000-millones-educacion-1667161


Manifiesto contra los recortes en Educación


Europapress: Cataluña: el ajuste de Educación invade competencias

http://www.europapress.es/sociedad/educacion/noticia-cataluna-ajuste-educacion-invade-competencias-20120416161657.html

ABC: Seis medidas para ahorrar 3.000 millones en Educaciónhttp://www.abc.es/20120416/sociedad/abci-wert-medidas-educacion-recortes-201204161529.html


    20minutos: Wert amplía un 20% el número máximo de alumnos por aula y las horas lectivas del profesorado

http://www.20minutos.es/noticia/1373352/0/wert/recortes-educacion/millones-euros/


Educación plantea a las CC.AA ampliar hasta un 20 por ciento el ratio de alumnos por aula en Primaria y Secundaria


Els professors catalans rebutgen les retallades d'Educació i auguren "tensió"Europapress: Educación plantea a CC.AA. ampliar hasta un 20% el ratio de alumnos por aula "Así, el ministro Wert señalado que la no contratación de 100.000 interinos se traduce en un "ahorro" del gasto público "superior en más de 1.000 millones" a todo el "ahorro" que se pretende con estas seis medidas, más las que se van a plantear en el ámbito universitario."
ARA: El ministeri d'Educació dóna via lliure per ampliar un 20% els alumnes per classe


El pla de sis mesures per estalviar 3.000 milions també amplia les hores lectives dels professors. Wert desafia Catalunya: "Ja coneixen el camí, poden recórrer les mesures si creuen que vulneren competències"

El ministeri d'Educació modificarà la llei per donar més flexibilitat a les comunitats autònomes i fer possible l'estalvi de 3.000 milions en ensenyament anunciat pel govern espanyol.
Es tracta de 6 mesures:
1. Augmentar un 20% el nombre d'alumnes per classe (el màxim és de 27 a primària i de 33 a secundària).
2. Augmentar les hores lectives dels professors, fins a un mínim de 25 hores a primària i 20 a secundària (ara el màxim és de 25 a primària i 21 a secundària).
3. Establir un nou pla de substitucions de professors: el centre ha de cobrir la plaça els primers deu dies de baixa i a partir d'aleshores se n'ocupa l'administració. No es cobriran les baixes del professorat de menys de dues setmanes.
4. Deixar que cada centre pugui oferir només batxillerat de ciències o lletres.
5. Suspendre l'obligació de fer els nous mòduls de Formació Professional de 2.000 hores.
6. Congelar o reduir els complements retributius als professors.

"Ampli suport"
Les mesures s'aplicaran el curs que ve i, segons el ministre José Ignacio Wert, tenen un ampli suport. Com a mínim, sembla que les aplicaran les autonomies governades pel PP. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que tres de les mesures podrien vulnerar les competències de la Generalitat. Es tracta de l'ampliació dels horaris dels professors, els canvis en el pla de substitucions i l'eliminació de complements retributius.
Wert desafia Rigau a portar-ho als tribunals
Rigau ha dit que el Govern estudiarà si porta les mesures als tribunals. El ministre Wert no hi ha donat més importància i ha dit en la roda de premsa posterior, sense citar ningú: "Ja coneixen el camí, poden recórrer les mesures si creuen que vulneren competències".
Els consellers de les sis comunitats autònomes que no governa el PP han conegut aquestes mesures durant la reunió d'avui, mentre que la resta ja les coneixien prèviament, segons han explicat les mateixes fonts de la conselleria de Canàries.
Wert assegura que són "mesures realistes" i que "no suposen un perjudici directe a l'ensenyament". El consell de ministres modificarà la llei aquest divendres.