12 de setembre de 2012

A l’inici de curs defensem la qualitat de l’educació pública

Més imatges de les accions reivindicatives (+)

Imatges de l'acció reivindicativa FEM CLASSE AL CARRER (12s2012)Imatges de les mobilitzacions d'inici de curs

Mobilitzacions el primer dia d’escola
www.btvnoticies.cat
Més de 800.000 alumnes catalans tornen a l’escola
www.btvnoticies.cat
Cassolada al Ceip Sagrada Família, com a part d'una diada reivincativa contra les retalledes en defensa de l'ensenyament públic. D'aquesta manera les escoles que no fan vaga fan altres actuacions perquè no consti que el curs comença amb normalitat. Badia del Vallès
La Coordinadora de docents interins, substituts i aturats, promoguda per CCOOEnsenyament va organitza la següent acció reivindicativa:

12 setembre, 18 h. Pl. S. Jaume (BCN)


Fem classe al carrer

Docents en lluita


• perquè no sobra cap docent: defensem els llocs de treball
• contra la precarietat laboral
• per les substitucions des del primer dia
• per l'educació pública i de qualitat per a tothomProfessorAgustí COLOM i CABAU

Professor del Departament de Teoria Econòmica de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

Xerrada:


"Crisi, mentides, retallades, excuses i estat del benestar"

Hora18h: Lloc: Plaça Sant Jaume de Barcelona


Manifest unitari del professorat interí, substitut i aturat de l'ensenyament públic


COMUNICAT MUCE


A l’inici de curs defensem la qualitat de l’educació pública


El primer dia de classe, tothom de groc!Aquest inici de curs el MUCE fa una crida a la comunitat educativa de cada centre a expressar col·lectivament el nostre rebuig front les continues agressions i infinites retallades a l’educació pública per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En defensa de la qualitat de l’educació, els dies 12 i 13 de setembre convoquem  a  famílies, estudiants, professorat, educadors/es,  a fer sentir la nostra veu mobilitzant-nos: manifestant-nos a les portes dels centres, a les places i carrers, informant als mitjans de comunicació i a la ciutadania, amb pancartes, xiulets, fent soroll …

El primer dia de classe, tothom amb la samarreta groga!

Aquest curs escolar 2012-2013 no pot començar amb normalitat perquè tot i que s’escolaritzen 20.000 alumnes més a l’ensenyament públic,  aquests seran atesos per 3092 professors/es menys. Aquesta reducció de professorat s’afegeix a la que s’ha anat produint els darrers 2 cursos, afectant necessàriament l'atenció i la qualitat de l'ensenyament, dificultant l'assoliment d'objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l’atenció individualitzada a l’alumnat. Afegit això a més mesures com  l’augment d’alumnes per aula, la no cobertura de substitucions o la contractació en precari de milers de docents.

Les polítiques de la Consellera Rigau no paren d’escanyar l’educació pública i el llistat de retallades és ja infinit afectant a: els pressupostos pel funcionament de centres, les beques i ajudes a l'estudi, els ajuts d’acollida matinal,  les subvencions que han vist eliminades les AMPA,  l’aportació de la Generalitat a les escoles bressol, els Programes de Qualificació Professional Inicial, les subvencions a les escoles de música, la taxa de 360 € que haurà de pagar l’alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les reduccions de cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, ja que la partida per a contractació d’aquests professionals es redueix a la meitat, etc. La societat catalana no es pot permetre aquesta situació.

La retallada acumulada dificulta el manteniment d'una educació pública de qualitat a Catalunya i cal denunciar-ho com l'agressió mes greu que ha patit l’educació pública mai a casa nostra, fent recaure el cost d’aquesta crisi en els professionals de l’educació, l’alumnat i les famílies i, en especial, aquelles amb més risc d’exclusió social. Les polítiques d’aquest  Govern i de la Consellera Rigau has traspassat la línia vermella fent perillar seriosament la qualitat de l’educació pública, minvant l’equitat del sistema i augmentant les desigualtats entre l’alumnat de Catalunya.

El govern de CiU en ús de les seves competències ha decidit que l’educació no és una prioritat . Amb les seves polítiques situa Catalunya en uns nivells de despesa pública en educació  clarament inferiors a la mitjana europea i espanyola.  A la cua en inversió en educació, els primers en retallades.

De tota manera des del MUCE volem comunicar a la societat catalana que a les nostres escoles i instituts hi ha equips de mestres, professorat i professionals de l’educació que faran tot el possible per tal de compensar aquests condicionants. El nostre compromís en construir una escola pública de qualitat és el que explica la  nostra preocupació. Convidem a cada centre, a cada col·lectiu  a renovar aquesta preocupació i a fer-la visible.

Fem sentir la nostra veu!!

El primer dia de classe tothom de groc.
No a les retallades en educació.

MUCE 
Marc Unitari de la Comunitat Educativa


Idees i propostes a realitzar el dia d’inici de curs:
Realitzar talls de carrer davant del vostre centre, al migdia, vestits amb samarretes grogues i amb objectes o estris per fer soroll.
Concentracions al final de la jornada (a les 17h. més o menys) conjuntament amb l’alumnat, professorat i famílies, davant del centre i, si és possible, conjuntament amb altres centres del barri, davant dels ajuntaments, seus de districte, SSTT ...
Fer difusió del comunicat del MUCE entre les famílies informant de les retallades.
Penjar: cartells, banderoles grogues, pancartes ... a la porta,  façana i/o qualsevol lloc visible de tots els centres i aules.
Elaborar conjuntament amb l’alumnat comunicats i manifests concretant les retallades que afecten al centre, fer pancartes i materials, un mural humà al pati, amb el lema SOS .
Fotografiar i enregistrar vídeos de totes les accions, per penjar-les a les web’s dels centres,   trametre-les als mitjans de comunicació locals i generals.
Setembre 2012