1 de gener de 2013

Vídeo de l'Assemblea de professorat interí i substitut @DocentsEnLluita (11/06/2012)

Històric reportage que TV3 va fer de l'Assemblea d'interins, substituts i aturats que CCOO va convocar l'11 de juny de 2012.  

Aquell dia es va crear la Plataforma del professorat interí, substitut i aturat  @docentsenlluita


Destaquem alguns dels acords de l'Assemblea:
-promoure l'organització dels treballadors/es afectades (@docentsenlluita), 
-consensuar el manifest i la plataforma reivindicativa
-i seguir amb les accions en defensa de les nostres condicions laborals, participant en les mobilitzacions unitàries o convocant de noves i específiques...

Breu recull de les tasques que es van fer durant l'estiu i els següents mesos de 2012:


•11 de juny de 2012: Convocatòria a CCOO d'una assemblea de personal docent interí i substitut, de la que sorgeix la Plataforma Professorat Interí, Substitut i Aturat (@docentsenlluita).

•12 de juny de 2012: Concentració amb la resta de sindicats a la seu del Departament d'Ensenyament.

•4 de juliol de 2012: Concentració de CCOO amb @DocentsEnLluita  davant del Parlament de Catalunya.

•Elaboració d'un manifest amb la Plataforma PISA, i recollida de signatures, durant l'estiu i el mes de setembre, demanant, entre d'altres mesures, el dret de qualsevol docent a treballar i a cobrar el 100% de la jornada del docent substituït.

Manifest de la Plataforma Professorat Interí, Substitut i Aturat (@docentsenlluita).: http://ves.cat/cSmn

•31 d’agost de 2102: Concentracions amb altres sindicats contra l’atur i la precarietat laboral als SSTT de Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, i a Barcelona, davant la seu del Departament d’Ensenyament.

•Setembre 2012: Crida amb la resta de sindicats de la Mesa Sectorial per tal de no començar el curs amb normalitat, amb concentracions a les portes dels centres educatius.

•12 de setembre de 2012: Concentració de CCOO amb la Plataforma d'Interins, Substituts i Aturats (PISA) davant del Palau de la Generalitat.

•Octubre i novembre de 2012: el Departament continua dictant Resolucions que empitjoren els drets laborals del personal substitut, i que tornen a ser recorregudes administrativament per CCOO.

-Mural amb les cares de a precarietat
-Classes al carrer (bé, a la plaça de St. Jaume de Barcelona)


Perillen més de 700 llocs de treball de mestres interins (vídeo de l'assemblea de l'11/06/2012)Perillen més de 700 llocs de treball de mestres interins (vídeo de 15/06/2012)

De cara al curs que ve perillen més de 700 llocs de treball de mestres interins, que passaran a ser substituts i, per tant, a hores d'ara no saben si treballaran o no. Amb l'increment de la ràtio a les aules i de les hores lectives dels mestres, i amb la nova normativa ¿que estableix no substituir els docents fins al desè dia lectiu¿, els interins i substituts veuen com es fa més difícil la seva continuïtat laboral

Cada vegada, més mestres a l'atur (2/12/2010)

CCOO denuncia les retallades de plantilles als centres públics, que ja patíem el 2010.

 


Si no els aturem, no s'aturaran!