11 d’octubre de 2013

CCOO celebra una sentència que absolt un grup de treballadors denunciats per reclamar els seus salaris durant tres mesos davant del domicili de l'empresari

Els emparen els drets fonamentals d'expressió, reunió i manifestació


Una sentència del Jutjat número 1 de Sabadell recull l'absolució d'11 treballadors que havien estat denunciats pel propietari de l'empresa on treballaven acusats de coaccions i injúries. Els treballadors havien realitzat diverses concentracions anomenades "escraches" davant el domicili de l'empresari, que coincidia amb la raó social de l'empresa Construcciones Rubiovilla, per tal de reclamar el pagament dels seus salaris. Aquestes concentracions van tenir lloc durant els mesos de març, abril i maig d'aquest any. Els treballadors denunciats van ser defensats pel Gabinet Tècnic-Jurídic de CCOO de Catalunya. 

Segons la sentència, no queda provat que durant aquestes concentracions els treballadors insultessin, tinguessin actituds violentes o coaccionessin amb trucades telefòniques a l'empresari denunciant. Per contra, la sentència destaca que les accions de protesta dels treballadors denunciats estan emparades pels drets fonamentals d'expressió, de reunió i manifestació dins dels límits dels seu exercici. 

Més informació (+)


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 14 d'octubre de 2013