17 de febrer de 2014

Educació Infantil 0-3. CCOO denuncia la greu situació de les escoles bressol

FULL ACTUALITAT EN FORMAT PDF (+)

La Federació d’Educació de CCOO volem expressar la nostra profunda preocupació per la greu situació que estan patint les escoles bressol des de fa tres anys. Amb les retallades de la subvenció i les declaracions de la Consellera d’Ensenyament sobre el finançament de les escoles bressol municipals per el proper curs temem que la qualitat del servei educatiu, de l’ocupació i les condicions laborals dels treballadors es vegin greument afectades.

En el curs 2011-2012 va haver-hi una reducció de l’aportació del Departament de 1.800 euros a 1.600 euros. Al curs següent l’aportació va baixar fins als 875 euros i per tant es va incrementar la quota de les famílies i l’aportació per part dels ajuntaments, que porten dos anys sense rebre-la. Aquest any podria desaparèixer. Això tindria un impacte directe en la gestió de les escoles bressol ja que amb menys recursos econòmics s’hauria de garantir el servei, repercutint greument en el personal i en els infants.

Des de CCOO reclamem la possibilitat de poder participar conjuntament amb els ajuntaments i les famílies en l’estudi que està realitzant el Departament d’Ensenyament per valorar el cost de la plaça pública en les escoles bressol.


També exigim que el Departament ens clarifiqui de quina manera es pretén que les escoles bressol puguin garantir la qualitat del servei i de l’ocupació en els centres. És evident que s’està posant en qüestió el model d’escoles bressol construït fins ara sense tenir en compte les famílies i agents socials.Creiem fermament que cap canvi ha d’anar en detriment de la qualitat d’aquest servei educatiu de responsabilitat pública ni de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores.

No hem d’oblidar que la xarxa pública d’escoles bressol amb què compta el país té el seu origen en una Iniciativa Legislativa Popular. Aquesta ILP va donar lloc a la Llei 5/2004, de creació d’escoles bressol de qualitat, que dóna resposta a les necessitats educatives i socials i que va ser aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya.