11 d’abril de 2014

CCOO celebra el posicionament del Saló del Còmic de Barcelona arran un anunci sexista de feina d’hostessa

La Secretaria de la Dona i Cohesió Social de CCOO de Catalunya ha detectat un anunci sexista de feina d’hostessa per al 32 Saló del Còmic de Barcelona al portal yobalia.com (http://www.yobalia.com/movil/empleo//ofertas/427008/). El Saló del Còmic ha rebutjat totalment aquest tipus d’ofertes denigrants de treball per a la dona.


Des de CCOO de Catalunya denunciem tot tipus d’anuncis sexistes que utilitzen les dones de manera vexatòria i vulneren el principi d’igualtat en l’accés a la feina.

Rebutgem que publicitar una oferta de feina es faci amb criteris sexistes vulnerant el principi d'igualtat i basant-se amb estereotips que, lluny d'afavorir les empreses, les desprestigien.

Suposar que per a qualsevol reclam publicitari i per al bon desenvolupament d'un esdeveniment de qualsevol tipus, ja sigui cultural, econòmic, tecnològic, polític o social, s'hagi de continuar usant el cos de les dones és situar-se fora del que entenem per una societat culta i avançada.

El portal yobalia.com ha reproduït al pur estil masclista estereotips sexistes vulnerant el principi d’igualtat en un anunci que, en teoria, era per a cobrir llocs d’hostessos (?) i hostesses però per al qual els requisits que consten són: “chicas morenas, altura superior 170, talla de pecho mínimo 95”.

Des de CCOO ho posem en coneixement de l’Institut Català de les Dones, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.Per a més informació:
Alba Garcia, secretària de la Dona i Cohesió Social de CCOO de Catalunya