28 de maig de 2014

SomEscola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents de les Illes fan una crida a la mobilització del 14 de juny per l'escola en català, de qualitat i per a tothom!


SOMESCOLA, ESCOLA VALENCIANA I L’ASSEMBLEA DE DOCENTS FAN UNA CRIDA A LA MOBILITZACIÓ DEL 14 DE JUNY PER L’ESCOLA EN CATALÀ
Barcelona, 14 de juny, 18 hores, al passeig de Sant Joan / Gran ViaSomescolaEscola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears han fet avui el primer acte conjunt i han reiterat el seu compromís a continuar la mobilització per l’escola en català, davant l’Arc de Triomf de Barcelona (fotos). Per primer cop, les tres principals coordinadores cíviques i educatives dels Països Catalans han reivindicat conjuntament el dret dels infants del Principat i la Catalunya Nord, del País Valencià i de les Illes Balears a rebre l’educació en la llengua pròpia.
L’acte ha comptat amb la intervenció de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i representant de Somescola, Emili Gascó, secretari d’Escola Valenciana, i Antonina Siquier, portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Les tres coordinadores han fet una crida conjunta a la mobilització de Somescola del 14 de juny per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu.
“Els jutges no han d’entrar a les aules. Hi ha un consens ampli al carrer i al Parlament per mantenir el model vigent, que no segrega els infants per raó de llengua, i assegura la igualtat d’oportunitats i el coneixement del català i el castellà”, ha destacat Casals, qui ha dit que “la comunitat educativa i tota la societat defensarem que el model funciona i continuarà funcionant amb èxit al setembre”.
“El govern Bauzá vol trencar el consens social, però no ens aturarem defensant una educació de qualitat, pública i en català. El 14 de juny també serem a Barcelona per donar suport a Somescola”, ha remarcat  Siquier. Finalment, Gascó ha dit que “l’escola en valencià també és un model d’èxit, però la Conselleria d’Ensenyament nega el dret d’uns 100.000 infants a estudiar en valencià. Per la dignitat de la nostra llengua seguirem lluitant per la nostra escola. El 14J també serem a Barcelona”.
La convocatòria del 14 de juny és a les sis de la tarda a la Gran Via amb el passeig de Sant Joan de Barcelona. Les 43 entitats de la coordinadora Somescola fan una crida a defensar el nostre model d’escola davant d’una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en castellà a les aules catalanes si un sol alumne ho demana.

Inscriviu-vos a la Mobiltzació

Tota la info: SOmescola.cat

somescola escola valenciana i ass docents 690