8 de juliol de 2014

CCOO guanya una sentència que obliga a una fundació pública de la Generalitat a pagar tota la paga extra del Nadal de 2012

CCOO de Catalunya - Comunicat de Premsa
La Fundació Institut Mar d’Investigacions Mèdiques - IMIM haurà de retornar a la seva plantilla tota la paga extra de Nadal de 2012 que no va ser abonada en aplicar la mesura que fixava el Reial Decret - Llei 20/2012 de 13 de juliol aprovat pel Govern del PP, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat. Així ho declara una sentència del Jutjat Social número 32 de Barcelona davant la demanda del Comitè d’empresa de la Fundació IMIM i que ha portat el Gabinet Tècnic - Jurídic de CCOO de Catalunya.
Aquesta sentència és molt important i marca un precedent ja que no es tracta únicament del retorn de la part meritada de la paga extra fins l’aprovació del Reial Decret, com ja declaren altres sentències publicades,  sinó del retorn de tota la paga extra de Nadal de 2012.
La sentència resol el conflicte de si els treballadors d’aquesta fundació tenien o no dret a cobrar la paga extra de Nadal de 2012 i si era d’aplicació en aquesta fundació de titularitat pública el decret del Govern del PP. La sentència resol que la detracció d’aquesta paga es va convertir en una pura reducció salarial i en un exclusiu i injustificat sacrifici salarial dels treballadors, ja que els diners impagats no es van destinar a cap de les destinacions que estaven previstes en la norma.
 Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de juliol de 2014