17 de juliol de 2014

El Govern nomena Carme Ortoll directora general d'Infantil i Primària


El Govern ha nomenat aquest dimarts 15 de juliol Carme Ortoll (Calafell, 1958) directora general d'Infantil i primària de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, en substitució d'Alba Espot, que fins ara ocupava el càrrec.


   Des del 1979 Ortoll ha estat mestra d'escola rural, i també ha treballat en col·legis concertats i públics, on ha exercit diferents càrrecs directius, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

   El 2011 va ser nomenada cap del Servei d'Innovació i Formació d'Educació Infantil i primària de la Conselleria d'Ensenyament, una responsabilitat que ha assumit fins a l'actualitat.

   També ha estat tècnica docent de la Subdirecció de Formació Permanent del Professorat de la Conselleria --1990-1994; secretària de l'Observatori de la Infància i Adolescència de Catalunya; assessora en temes d'Infància, i responsable del Programa per al Benestar de la Infància i l'Adolescència de Catalunya en l'Àmbit Familiar de la Conselleria de Benestar --2000-2004.

   Ha exercici de vocal i presidenta de la junta del grup de Mestres del Penedès i pertany als Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya; ha estat organitzadora, formadora i coordinadora de l'Escola d'Estiu del Penedès; membre del consell de redacció de la revista 'Perspectiva Escolar' de Rosa Sensat, i forma part de la fundació Artur Martorell com a vocal del Patronat.

   Ortoll és autora de llibres de text i ha col·laborat en publicacions d'innovació i formació del professorat, en materials per a la 'Formació bàsica per a la reforma: Escola d'àmbit rural', i en unitats de programació del cicle de Parvulari i Inicial de la Conselleria.

   També ha treballat com a professora formadora d'organització i metodologia d'aula i de centre, i diverses vegades dels plans de formació de zona de la Conselleria i Ensenyament i de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona (UB).