8 de gener de 2015

Ensenyament públic: El professorat substitut recupera el 100% del nomenament. Un pas endavant, però seguim lluitant!

Un pas endavant, però no renunciem a res

Des del començament de les retallades salarials i socials l’any 2012, la recuperació del 100% del salari i de la dedicació del personal substitut ha estat l’eix fonamental de la nostra plataforma reivindicativa. Bona part de la nostra lluita sindical i de les mobilitzacions durant aquests darrers anys han girat al voltant d'aquesta recuperació.

Full actualitat en pdf (+)

CCOO


CCOO es felicita d’aquest primer pas adreçat cap a la fi de la precarietat laboral de molts dels nostres companys i companyes substitutes. Malgrat això, queda un camí llarg per a la recuperació dels drets i salaris.

No renunciem a res. Hem de seguir pressionant i mobilitzant. És a les nostres mans aturar les retallades i recuperar tots els drets i salaris. La lluita ha de continuar.

Exigim: 

La recuperació de la paga de 2012. Que s’aboni la part meritada (44 dies) de la paga retallada el 2012, tal com s’està fent a la resta d’administracions.
L'establiment de terminis per recuperar les pagues de 2013 i 2014.
La recuperació del poder adquisitiu perdut des de l’any 2010.
La cobertura de les baixes des del 1r dia.
La millora de les condicions d’Incapacitat Transitòria.
La recuperació de l’ocupació i l’estabilitat.
La recuperació de permisos per a la conciliació i la negociació de noves mesures de conciliació.
La recuperació dels nostres drets: Fons d’Acció Social, Productivitat (les diferents modalitats sectorials), primer estadi al 6è any, reducció de la jornada lectiva...
La baixada de ràtios.

A partir de l'1 de gener les jornades tornaran a la situació que hi havia abans de l'any 2012.

Restabliment de les modalitats de jornada:

Jornada complerta: 100%
1/2 + 1/3 de jornada: 83,33 %
2/3 de jornada: 66,66%
1/2 jornada: 50%
1/3 de jornada: 33,33%

La nòmina tornarà a tancar-se amb 4 decimals.

El personal substitut que tingui un nomenament més enllà de l’1 de gener de 2015, generarà un nou nomenament, adaptat a la nova dedicació horària i salarial, que mantindrà la mateixa data de finalització.

Caldrà adaptar l’aplicatiu de nomenaments telemàtics a les noves jornades laborals abans de l’1 de gener.

Canvis en la normativa: es modificarà la resolució que estableix els criteris per a la gestió de la borsa de personal docent per tal d’adaptar-la a la nova situació (abans de Nadal).

S’informarà als centres docents, des dels Serveis Territorials, de les modificacions horàries del personal docent interí/substitut que estigui prestant serveis.