27 de gener de 2015

Centres especials de treball. Calendari laboral 2015


Calendari laboral de 2015
 Centres especials de treball
La negociació per renovar per a l'any 2015 un nou pacte de modificació de jornada anual, similar a l'aplicat durant el 2014, tal i com va demanar la patronal, es va tancar sense acord.

En l’última reunió, el 18 de desembre passat, tant la proposta de la Patronal com les alternatives de l’altre sindicat estaven molt allunyades de les condicions que CCOO demanàvem a canvi d'acceptar un nou acord de modificació de jornada.

Com ja vam informar, la nova Patronal presentada el 4 de novembre de 2014, malgrat les bones intencions expressades, el primer que va demanar per continuar negociant el Conveni va ser renovar el pacte de 2014. Aquell acord recollia, a més de l'augment d'hores anuals pel 2014 per diferents vies, la voluntat i el compromís de continuar la negociació per arribar a un acord de tot el conveni, però malauradament aquest no ha estat el cas. La dedicació horària s’ha mantingut durant el 2014 i nosaltres encara estem sense conveni.

Per tant, el calendari laboral de 2015 ha de contemplar la jornada i resta de condicions que marca el conveni, és a dir, 1.704 hores de la categoria 1 a la 7, 1.597,5 de la 8 a la 11, i 15 dies de permís laborables retribuïts.

La Patronal ja ens va notificar que, davant la manca d'acord, recomanaria a les seves entitats associades pactar en les empreses la inaplicació temporal dels articles 16 i 19 del Conveni de Tallers fins a la signatura d'un nou Conveni que substitueixi l'actual o d'un acord d'empresa que substitueixi aquesta mateixa proposta de la Patronal.

Davant aquesta iniciativa de la Patronal, CCOO recordem que no s'ha de signar cap calendari laboral del 2015 que no contempli la jornada i resta de condicions que marca el conveni.

En cas que de manera unilateral alguna empresa vulgui modificar el calendari, la Representació Legal dels Treballadors/es ha de:

·         Registrar un comunicat a l’empresa, mostrant la seva oposició i sol·licitant la realització d’un calendari conforme el conveni en vigor.


·         En cas que l’empresa no modifiqui la seva decisió, contactar amb el sindicat per sol·licitar mediació en el Tribunal Laboral de Catalunya, com a pas previ a la interposició de demanda judicial o denúncia davant Inspecció de Treball.

centres especials de treball", "discapacitat" "calendari laboral 2015".