25 de juny de 2015

El Departament d’Ensenyament precaritza les condicions laborals del sector del lleure educatiu

CCOO de les Terres de Lleida denuncia que el Departament d’Ensenyament precaritza les condicions laborals del sector del lleure educatiu


Aquest curs 2014-2015, el Departament d’Ensenyament ha destinat la mateixa partida pressupostària i ha assignat les mateixes hores de vetlladors i vetlladores que el curs 2013-2014. És a dir, a Lleida 2.526 hores amb un pressupost de 1.207.023,84 euros. CCOO va valorar positivament aquesta partida, però va denunciar que el manteniment resultava del tot insuficient per cobrir les necessitats educatives existents als centres.


Dies abans que comencés el curs acadèmic, l’empresa que té la concessió administrativa de les hores de vetlladors i vetlladores confirmà la seva intenció d’iniciar un procés col·lectiu de modificació substancial de les condicions de treball amb una reducció de jornada. Si les hores eren les mateixes, perquè l’empresa iniciava aquest procés? On era el problema? El problema era que la demanda d’hores de vetlladors i vetlladores per part dels centres educatius havia estat molt superior a la del curs 2013-2014, havia crescut el nombre d’escoles a les qual s’havia assignat hores de vetlladors i vetlladores. I el Departament, en lloc d’ampliar el nombre d’hores licitades, es va limitar a adjudicar les mateixes, però fent una redistribució diferent que la del curs anterior, una redistribució que no atenia la valoració de les necessitats educatives existents, sinó que atenia a una qüestió merament econòmica. Com a conseqüència, a Lleida, es van veure afectats 65 vetlladors i vetlladores amb una reducció de jornada.

 CCOO Educació de Lleida no pararà fins a aconseguir que el Departament d’Ensenyament posi fi a la situació de precarització laboral d’aquest col·lectiu i prengui les mesures necessàries que garanteixin unes condicions laborals dignes. La nostra primera reivindicació al Departament d’Ensenyament serà demanar l’ampliació immediata de la partida pressupostària destinada a la contractació de personal vetllador.