3 de setembre de 2015

La Federació d’Educació de CCOO lamenta el caire triomfalista i electoralista de les dades de la Consellera Rigau


Davant les declaracions de la Consellera d’Ensenyament

La Federació d’Educació de CCOO lamenta el caire triomfalista i electoralista de les dades de la Consellera Rigau.


El discurs triomfalista d’avui de la Consellera Rigau amaga la realitat de l’educació a Catalunya. En una comunitat que té una taxa d’abandonament prematur que dobla la mitjana de l’UE no ens podem permetre discursos electoralistes que amaguen les vergonyes i debilitats del sistema

La Consellera ha magnificat un increment de recursos absolutament insuficient que no ens situa, ni de bon tros, en el nivell d’inversió que l’educació que Catalunya necessita i que ni tant sols arriben a igualar als que es disposava al 2011. Amb el nombre d’estudiants més alt en la història de Catalunya i una dotació de professorat molt inferior a la necessària, cap canvi metodològic o curricular es pot plantejar amb expectatives d’èxit.

Sota aquesta perspectiva electoral la Consellera no ha fet esment de la pèrdua del 17% de pressupost en ensenyament des de 2009, ni de ser l’única comunitat que no convoca oposicions, ni d’una taxa d’abandonament a Grau Mitjà en torn al 50%, un problema gravíssim que amenaça la qualitat del sistema d’FP i que posa en evidència un altre cop el fracàs de la política educativa del Govern.

Després de reduir el pressupost de formació del professorat pràcticament a zero, la consellera diu que formarà mestres i professors a la universitat per poder aplicar el que han aprés als seus centres de treball, però obvia que no es disposa del temps, ni de l’espai en l’actual organització dels centres de treball per poder-ho fer.

Posa en dubte i ofèn el professorat dient que la ràtio no influeix en els resultats escolars dels alumnes malgrat els resultats educatius mostren el contrari.

CCCO no pot compartir l’optimisme de la Consellera i ens compromet a fer una anàlisi contrastada de les dades que s’han presentat avui per oferir una valoració de l’estat real de l’educació a Catalunya.