8 de febrer de 2016

Imatges de la manifestació per una secundària de qualitat a Barberà del VallèsLa Plataforma per una secundària de qualitat a Barberà del Vallès es va manifestar el dilluns 8 de febrer per mostrar el seu rebuig al nyap educatiu que vol implantar Ensenyament al municipi.

La Plataforma per una secundària de qualitat a Barberà del Vallès es va mobilitar el dilluns 8 de febrer per manifestar el seu rebuig a la decisió del Departament d’Ensenyament de desplaçar dues línies de 1r d’ESO de l’Institut Can Planas cap a l’Escola Elisa Badia, el proper curs 2016/17.

Es fer una concentració a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès i des d’allà els participants van iniciar una marxa cap a Sabadell tenint com a punt final els Serveis Territorials d’Ensenyament.
Aquesta plataforma ha estat formada per pares i mares de Barberà del Vallès i posteriorment s’han adherit entitats educatives i el Ple de l’Ajuntament.

Els cinc punts de les reivindicacions de la plataforma per aconseguir una escolarització digna dels estudiants de Barberà són:

  1. No acceptació de les solucions imposades fins el moment pel Departament d’Ensenyament.
  2. Acceptació de les famílies com a interlocutores en el procés.
  3. Dignificació de l’Institut Can Planas reprenent el projecte de 2010 (adaptant-lo a les necessitats actuals).
  4. Inclusió a l’Institut Can Planas de les dues línies que el Departament proposa que aquest curs vinent s’inicien en el col·legi Elisa Badia.
  5. Construcció d'un tercer institut a Barberà del Vallès, que descongestioni els dos que hi ha actualment, incloent un aula USEE per poder atendre els nens que tinguin la necessitat d’un suport addicional educatiu i adaptat a les seves necessitats.
Imatges de la manifestació: