21 d’abril de 2017

28 abril, Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el treball

CONVOCATORIA ALS DELEGATS/ES i ALS AFILIATS/ES DE CCOO PER LA JORNADA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT i LA SALUT EN EL TREBALL.
LA PRECARIETAT ENS FA MAL

Des de Salut Laboral de la CONC Catalunya hem organitzat una assemblea a la qual tenim el plaer de convidar-te el proper 28 D’ABRIL A LES 9:15 HORES AL SALÓ D’ACTES DE CCOO de Via Laietana 16, planta baixa.


El matí el distribuirem amb els següents continguts:
·         9:15 – 9:40 Recepció al Saló d’actes Via Laietana 16 planta baixa.
·         9:40 – 10:00 Presentació a càrrec de Cristina Torre.  Secretaria d’Acció Sindical de la CONC.
·         10:00 - 10:50. Presentació de diverses experiències sindicals que han significat millores en la PRL a càrrec dels propis protagonistes, els delegats/es de CCOO:
o   Experiència en l’empresa “Faurecia” sobre els riscos ergonòmics.
o   Experiència en l’empresa “Parcs i Jardins de l’Hospitalet” sobre l’eliminació de riscos en origen i psicosocials.
o   Experiència en l’empresa “Aigües d’Esparraguera” sobre els riscos de l’asbest.
o   Experiència en l’empresa “Ziga Zaga” per accedir a la baixa per risc per l’embaràs.
o   Experiència en l’empresa “Gescobro” com exemple d’acció sindical per posar en marxa de la LPRL a l’empresa.
·         10:50 – 10:55. Vídeo
·         11:00 – 12:00. Presentació de criteris sindicals a càrrec de:
o   Felipe Trigueros (secretari de SL de Industria) i Sergi Morán (secretari de SL de Serveis privats-construcció) del accidents mortals i la declaració dels accidents de treball.
o   José Manuel Cuenca (membre secretaria SL CONC) i Mariona Castellana (GTJ de la CONC) del nou marc generat pel RD.231/2017 de sistema d’incentius (Bonus) i/o reducció de quotes a la seguretat social per contingència professional a les empreses.
Torn de paraules
o   Lidia Sandalinas (secretaria de la Dona), Mónica Pérez (secretaria de SL de la Fed.Serveis) l’avaluació dels riscos amb visió de gènere.
o   Francesc Montoro (secretari de SL de la CONC) i Marian Rodríguez (secretaria de SL FSC) sobre les línies d’actuació de inspecció en matèria de PRL en l’actualitat.
Torn de paraules
·         12:15 – 12:30. Cloenda a càrrec de Javier Pacheco. Secretari General de la CONC.
·         12:30. Sortida i marxa a peu fins a concentrar-nos davant de Foment del Treball.

Roda de premsa de balanç de la salut laboral a Catalunya 2016


A TARRAGONA 26 ABRIL 2017


Dimecres, 26 d’abril, a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, amb assistència de Javier Pacheco, secretari general del sindicat

CCOO organitza a Tarragona una jornada de salut laboral


La Unió Intercomarcal de CCOO de Tarragona, amb motiu del Dia Internacional de la Salut Laboral (28 d’abril), organitza una jornada de salut laboral en format d’assemblea de delegats/es i comitès d’empresa. Serà demà dimecres, 26 d’abril, a partir de les 11.00 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili-URV de Tarragona (Av. Catalunya, 35 -Campus Catalunya-). Aquest any, el tema tractat en el marc de la salut laboral al territori és la campanya sindical “Càncer zero a la feina”.


Abans de començar, al Seminari 3 de l’edifici D1 del campus, hi haurà una roda de premsa (10.30 hores) oberta als mitjans de comunicació per situar la jornada, amb presència de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Vicente Moya, secretari general de CCOO de les Comarques Tarragonines.


La jornada començarà a les 11.00 hores, amb presentació a càrrec de Mariano Arruego, secretari de Salut Laboral de CCOO de les Comarques Tarragonines, i intervenció de Vicente Moya, secretari general de la Unió Intercomarcal. A les 11.20 hores hi haurà la presentació de la campanya sindical de “Càncer zero a la feina”, a càrrec de Sergi Roselló, del Gabinet Higia Salut i Treball de la Secretaria de Salut Laboral de CCOO de les Comarques Tarragonines.. Finalment, a les 13.00 hores intervindrà Javier Pacheco, secretari general del sindicat.Intervenció de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, a la concentració conjunta feta davant la seu de la patronal Foment del Treball a Barcelona el divendres 28 d'abril de 2017.