8 de maig de 2017

9 maig, Dia d’Europa: CCOO de Catalunya reivindiquem la recuperació dels drets socials perduts durant la crisi
En el Dia d’Europa, CCOO de Catalunya reivindica la recuperació dels drets socials perduts durant la crisi


La pèrdua de drets socials i l’empitjorament de les condicions de vida de la ciutadania europea són un bon caldo de cultiu i una greu amenaça per a l’aparició i la consolidació de moviments d’extrema dreta.

Davant d’això i en el marc del Dia d’Europa, CCOO de Catalunya reclama la recuperació i l’enfortiment del pilar social com a element central del model europeu de benestar, tot reforçant quatre eixos: la creació de treball digne, basat en la recuperació dels salaris als nivells anteriors a la crisi, unes bones condicions laborals i una negociació col·lectiva potent i dinàmica; uns serveis públics amb una dotació econòmica suficient per garantir la seva qualitat al llarg del temps; la protecció social de les persones amb pocs o sense ingressos, per evitar les situacions de vulnerabilitat i pobresa i, en darrer lloc, un sistema fiscal just i progressiu, que redistribueixi la riquesa i persegueixi el frau i l’evasió fiscal.El sindicat insisteix en la necessitat de construir una Europa social basada en la solidaritat entre els seus estats membres, capaç de ser una terra d’acollida i respectuosa dels drets humans. Només així es garantirà la continuïtat d’aquest projecte, que es troba amenaçat tant per l’aparició de postures euroescèptiques com per la proliferació d’ideologies d’extrema dreta. La cooperació entre estats és fonamental per evitar la fragmentació d’Europa i la creació d’una bretxa interna que tingui com a resultat una Unió Europea de dues velocitats. 

Per això us convidem a llegir la resolució “l’Europa que volem”, adoptada al XI congrés de CCOO de Catalunya, celebrat fa ara un mes. 


Trobeu la resolució de CCOO de Catalunya en aquest enllaç (+)


CCOO de Catalunya presenta, en el Dia d’Europa, les dades de l’Eurobaròmetre Social


Coincidint amb la celebració del Dia d’Europa, avui el CERES (Centre d’Estudis i Recerca Sindicals) de CCOO de Catalunya presenta la darrera actualització de l’Eurobaròmetre Social. Aquest recurs permet comparar les dades de la Unió Europea (UE), i dels seus Estats membres, amb les de Catalunya. Ofereix un seguit d’indicadors estadístics relatius al desenvolupament econòmic, social i laboral, disponibles al servei estadístic europeu EUROSTAT.

En aquesta edició podem apreciar com les taxes d’ocupació catalanes estan per sota de les de la major part dels països europeus, com la taxa d’atur catalana és la pitjor després de la grega i l’espanyola o com la taxa de temporalitat és la quarta més alta en relació als països membres de la UE.

Trobareu l’Eurobaròmetre Social aquí (+)